Dei Homoerotiske sidane 2007
Semesterberetning vår 2007
Som sjølvaste LO-leiar Gerd Liv Valla har Turbostipend inntatt det som mange vil kalla ein anti-pusekatt linje overfor publikum. Me er arrogante, me kickar æss, me styrar med hard hånd og me er skikkeleg dårlege til å sminke oss! Og like sikkert som at LO kjem til å bestå i nye hundre år, jau like sikkert er det Turbostipend legg ut på nye landevegar for å bringe frelse, solidaritet og kamraderi til dei ytterste avkrokane i det mennesklege sinnet!
Lysekloster
Sommerfest St hans på Lysekloster : Like sør for Bergen (i Os kommune) ligger et idyllisk lite sted som heter Lysekloster, og der har ivrige folk i nabolaget pusset opp Ljosheim ungdomshus! Dei er ikkje heilt ferdige ennå, men det går fint an å ha fet konsert i storsalen og på sjølvaste St Hans var Turbostipends orkester invitert til å feire denne pussige dagen kor nordmenn tenner bål i fjæra og drikk pilsnerøl over evne. Så også på Ljosheim laurdag kveld, kor stemningen gjekk rett i taket og turbo spela 80talls hits på strak arm og publikum dansa og gaula og vert aldri lei (me må vel bare innrømme at dei til sluitt sleit oss regelrett ut, og me måtte konstatere at det altså vert 3 - 2 til publikum etter ekstraomganger). Får me komme attende til neste år?!?

Turbostipend lager god stemning på Ricks i Bergen

Ricks 16 mai 2007: Det er få ting som kan måle seg med den elektriske stemningen inne på Ricks natt til søttende mai! Fem hundre elleville party-tryner i god driv: noen har vært på stadion, noen har vært på vorspiel, noen har vært på Pingvinen, noen har vært i utlandet, noen har knapt landet, noen tar helt av, noen bommet på rullebanen og ligger og jubler på første rad mens Peavy roper: "Har vi det bra?!". Og ja! alle har det utrolig bra! Foto: Peter Klasson

Bergen Travpark fredag 27. april 2007: Fantastisk stemning og massiv festing da de nyutsprunge russ av 2007 iførte seg russedressen for aller første gang og tok solid sats inn i vårens heteste eventyr: russetiden! Og der en eller tusen russ er samlet, der vil Turbostipend være midt i blant dem. Foto: Peter Klasson

garveriet

Garveriet, Nordhordaland : Laurdag 21. april var Turbostipend kalla til å råkke nordhordalendingene på det vidgjetne utestaden Garveriet på Isdalstø. Det var MC klubben som var arrangør og vertskap, og me vert tat imot som konger av både huseigar og konsertarrangør. Og publikum var i knallform og tok point'et allerede frå fyste låt og etterpå var det berre å gje seg ende over (og det gjorde me) til tonane av "Forever Young" tona ut frå dei blødande høgtalarane. Ju - huuuu! Foto: ein feststemt gjest (men kven?)
www.garveriet.no

Turbostipend på Ricks 10 marsRick's 9+10 mars: En viktig begivenhet på vårparten er selveste Turbostipend på Ricks. Det betyr to dager med heidundrandes 80talls hits og høg partyfaktor. Fredagen var heit, men lørdagen vil kanskje gå over i Turbo-historien som den kanskje villeste konserten på lenge! Ihvertfall garantert årsbeste (så langt).

BTV Triplet

TV-dekning i TRIPLET på BTV: For første gang er Turbostipend invitert inn i et høyteknologisk TV-studio! Det skjedde 6. mars, og det var Piddi og de andre i programmet Triplet på BTV som ville vite mer om Turbostipend. Vi fremførte Spasertur på solskinn i ekte playback, og etterpå hadde vi en festlig samtale på svensk med programlederen! Det hele vises fredag 9. mars kl 17:00 på BTV!!!!

JVL februar 2007
JVL 2007

Juridiske vinterleker 2007 After Ski: Det holdt på å ende galt, og det var mange kjepper i hjula til hinder og irritasjon! Et havarert tog på Finse og busser som kjørte over feil fjellovergang var imidlertid ikke nok til å hindre Turbostipend sin sjette opptreden på det årvisse JVL i Votnahallen på Ål. En kraftig time forsinket, og uten lydsjekk entret vi scenen, hesblesende, og kjørte et 45minutters sinnsykt komprimert og energifullt show! Ære være jusstudentene som hadde tolmodighet til å vente og såpass med gæss at de lagde heidundrandes stemning - både på konserten og den påfølgende banketten nede på hotellet etterpå!

HULEN torsdag 8. februar

Turbostipend på HULEN feb 2007
Turbostipend i råkke-håla: stor stemning og råkk'n råll da Turbostipend vrengte sin sjel på scenen i legendariske HULEN i Bergen for studneter fra SV-fakultetet. Foto: May Ellingsen/HULEN

HULEN

Samfunnsvitere i alle land, forén eder: HULEN, torsdag 8. februar: Turbostipend slo gnister på bålet og det tok formelig helt av da studenter fra SV-fakultetet forskanset seg inne i bomberommet under Nygårdshøyden og skrek av full hals: "Åh, snakkar i veg, eg veit ikkje kva eg lyt seie, men eg seiar det læll; idag er den beste dagen å finna det ut... ikkje vær sjenert, eg kjem for din kjærleik! - Taaaaaa pååååå meeeg (ta på meg) Taaaaaaa meeeeeg påååååååå (ta på meg)".

 

Hengjo Rockkeklubb

UNGDOMSKONSERT: Hengjo Råkkeklubb, Rogn ungdomsskule, Øygarden laurdag 3. febaruar: Turbostipend veit å sjå framover, og det er klart at den oppvoksande slekt er ei viktig målgruppe for gutta i pastell. Desse ungdommane vert snart konsertgjengarar inne i by'dn, anten som studentar på Høyden eller som partyløver på Ricks og liknande stader. Fint at dei då har både sett og høyrt kva Money for Nothin' handlar om og kva Final Cuntdown gjer med ein ellers trufast forsamling.

ØVL på Ål januar 2007ØVL på Ål: laurdag 27. januar i Votnahallen på Ål: 150 snøblide økonomistudentar frå NHH og BI (Nydalen) var samla til dyst i akebakken, og etterpå var det sjølvsagt After Ski og Turbostipend med alle dei salige 80talls-hitsa som perler på en snor. Dei fekk vite meir om kvifor penga gjekk or inkje og damene var gratis, kvifor beibi veit du kva det er verdt? Jo, himmelen er ein stad her på jorda og kvifor ho hadde på ein lilla beret, ein slik som du får tak i ei bruktsjappe!

>> Vår mann Trond fra BI var sjølvsagt på plass på fyste rad med egenkomponert Turbo-antrekk for anledningen. Han har no ein sterk søknad inne til å ta over som sjefs-manager for vårt ustrukturerte ensamble. Det neste er vel at me går på Børs.

Ricks 2 desember 2006
Studentfest for HiB-kids'a: Torsdag 18. januar var det duket for gjensyn med studentene ved Høgskolen i Bergen, og denne kvelden var det Engelen som var arena - mot normalt Venue. Om skiftet av standplass ikke falt helt i god jord hos HiB-gjengen vites ikke, men sist vi råkka dem var det minst 500 inne, mens på Engelen denne kvelden var det knappe 150. Men det var ikke noe å si på stemningen hos de som laina opp på fyste rad og proklamerte høglytt at sjølv om dei var skutt tvers gjennom hjertet (og dei visste godt kven som hadde skulda) så var det at nokon gir kjærleiken eit dårleg rykte!

>> Takk til Ellen og Siri for bilder fra denne kvelden!

40 år og like blid40års lag : Laurdag 20. januar pakka me dei rosa snipp-eskene våre og drog til Florø for å feste ilag med dei utruleg kjekke folka i Florø Råkkeklubb. Det var primus motor Tor Hjalte som hadde invitert 200 av sine nærmaste vener til bursdagsfest, og der kor ein eller fleire berusa 40åringar er samla, der vil Turbostipend vere midt iblandt dem! Tor sjølv ville ha hæla i taket på Haavabua, og det fekk han så det monna. Bånn gass og Forever Young satte rammer for ein sterk helaften, som sjølvsagt vert avslutta med kongenachspiel i Råkkeklubbens emninente lokaler!

Wedding ChrashersDobbelt bryllupsfest : Laurdag 13. januar vart det nye året innleda med at Turbostipends Orkester spela opp til dans på eit dobbelt-bryllupp. I salen var det 130 av brudeparenes nærmeste venner, og dei var i alderssegmentet 35 - 45 så Turbostipend kom heim ti sine eigne. Knallbra stemning og t.o.m. ein brudevals heilt på tampen sikra ekteskapeleg suksess. For anledningen var det Mr. Daggi Rebnord på tangentane, og han visste å legge fløyelsmyke harmoniar på dei rette stadane. Etterpå var det sjølvsagt nachspiel ilag med heile festen!


Attende til hovudsidane


Dei Homoerotiske sidane er realisert med heftig innstats frå frender og støttespelarar frå både nær og fjern.
Takk til dei som veit det.