Dei Homoerotiske sidane 2007

Semesterberetning høst 2006
Som et løpsk lokomotiv farer Turbostipend Mean Machine ufortørdent videre på sin elleville ferd gjennom rockehistorien. Ikke en blødme er for bløt, ingen klisjé er for dryg, ingen intertekstuell referanse er hellig! Turbostipend står med begge beina plantet i en rosa hengemyr, med blikket stivt festet mot de solbrune utringnigene og topptrente sprettrumpene. Vi ber om bråk, og vi får så det monner! Hva betyr så alt dette? Jo, at Team Turbostipend er i gang med nok et semester og det er ingenting som tyder på at temperaturen i markedet roer seg. Vel møtt, vel bløtt!

Ricks 2 desember 2006
RICKS SALONGENE OG GALEHUS : To konserter på rappet denne helgen, med opptreden på Ricks i Bergen fredag 1. og lørdag 2. desember. God driv begge kveldene, men vi må bare si det som det er: lørdagskvelden kommer muligens til å gå over i historien som en av de villeste turbokonsertene inne i Storsalen. Utrolig god stemning og respons fra et villig og heltent publikum. Vi ble også glade for å se såpass mange gamle kjente og kjære turboheads, bl.a. vår gode venn med den rosa boblejakka og cowboyhatt (!) Flere pilgrimmer hadde også tatt turen fra Førde og Sogndal for å få litt turbo innafor julebordsesongen. Og vi spilte et par 80-tals julesanger! Ho ho!

Iron Maiden in BErgen, Norway 24.11.2006
Iron Maiden, Vestlandshallen, Bergen 24.11.2006: Det er jo klart som blekk at samtlige medlemmer av 80-tallsbandet Turbostipend var på plass og hylla heavy metal rockerane i ein dav dei store britiske tungrock banda frå 80talet. Steve Harris var harm og Bruce Dickonson hadde oss i sin hule hånd! Jævlig god stemning og mykje bra riff og tromme-fills frå scenen. Det var berre å halde han gammel-Eirik strak på armen og henge med på "Two minutes til midnight"!

SOM OM IKKJE DET VAR NOK: Turbo-vokalist Olav Iversen spelte opp til headbanging og Maiden-hyllest på Garage samme kveld med sitt andre cover-band "Maidenheads". Dei som gjekk der fekk nok ein meir hoga og blodtent utgåve av dei klassiske Maiden-hits!

>> Les meir her

Innsjekking i SOgndal
TURBOCHECK: Innsjekking på Sogndal Hotell: den meget trivelige resepsjonisten fikk litt å bryne seg på da 8 ulastelig antrukne Turbomusikanter ankom Sogndal lørdag 21. oktober og ville ha rom og roomservice og middag og spa og polett til steam-bad i badebassenget. Og årgangsvin (!) Men på kvelden leverte de en knallbra konsert for et stort publikum inne i dansesalen. Dokumentasjon kjem snart.
Førde rock city
FØRDE ROCK CITY 20.10: Turbostipend satte Treskverket på hodet fredag kveld 20. oktober med hårreisende 80-tallsantrekk og gudbenådede gitarsoloer for et svært entusiastisk publikum i kjelleren på Sunnfjord Hotell! God stemning, varm mottakelse og nachspiel ut i de små timer gjorde besøket i Førde til en knallsuksess!

Turbostipend og publikum

GALLERI NYGATEN, BERGEN 18.09: Fest på personalfest/internarrangement for et større firma innen regnskap og personal i Galleri Nygaten. Minst 500 godt fornøyde publikummere fikk oppleve spank, spass, sprudel og spinnville 80talls ablegøyer fra Turboensamblet.

15. september, Tønsberg Rock City
For første gang gjestet Turbostipend Tønsberg og spilte for folk og fe i kulturhuset i sentrum. God stemning og mange nye venner, bla.a. ein ubehøvla finsk 80talls råkkar som banna og fløy etter damene og som viste seg å heite Pekka eller Pirka (aka Robert Stoltenberg). Han introduserte oss!


Tønsberg: Peavy ligg nede og har spasmer medan Noralf kjører lekre riff på sin gitar. Publikum hadde ikkje sett noko liknande i heile sitt liv og dansa med som best dei kunne. Foto: Einride Torvik

9. september, RICKS Bergen

Turbostipend og publikum

RICKS, BERGEN 09.09: Stor, morsom, ellevill og knallbra konsert på Ricks lørdag kveld! Vi er gode og varme i trøya på Ricks i Veiten, og vi kjenner våre pappenheimere i salen, og de vet hvor de har oss og de vet hva de får. Så da vi rulla ut tights'en, stemte i med bassgang og høge kneløft så sto jubelen i taket og kvinnene hylte og gutta gneldret. Ikke en armhule var tørr!

Og hva som er bedre: vi er tilbake 1. og 2. desember!

2. september, Festivaltelt på Fløyen, Bergen

40-ÅRSLAG : Turbostipend forvalter jo arven etter 80tallet, det mest smektende og innsmigrende tiåret i hele rocke- og pophistorien. Det gjør oss ekstra attraktive for de menneskene som har fødselsdato i tidsrommet 1960 - 1970. Og de fyller jo 40 år innimnellom. Denne lørdagen spilte vi for 200 elleville gjester på en slik tilstelning, med mange kjente musikere, skuespillere, mediepersonligheter og bransjefolk fra det bergenske musikk- og kulturliv.

Tut og kjør på øvre stasjon: Turbostipend tar Fløybanen til neste spilleoppdrag. Foto: Einride med sin nye Sony Ericsson w800i.

Fadderuke på Venue: Turbostipend19. august, Venue Bergen

HiB FADDERFEST PÅ VENUE 19.08: Fadderferst på VENUE med de helt utrolig hengivne og fletta sprø folka på Høgskolen i Bergen. Det er snakk om kids'a på lærerlinja, på fysioterapi, på barnepleier, på sykepleier og mange mange fler.

Stinn brakke i femte etasje på Club Havana og elendige forhold for scene og lyd (Det er tross alt et fullblods discotek vi snaker om her). Men det klarte kke å forhindre at nattens konsert ble helt infernalsk bra med topp motiverte studenter og danseføtter så langt øyet kunne se.

Ja, vi tør nesten våge påstanden at jusstudentene ved UiB er blitt TANGERT her når det gjelder turbostemning, og til tider forbigått på oppløpssiden! Hib hib hurra!

Bildet er tatt av Ellen Høynes, strategisk plassert på førsterad.

17. august, Fjøset (Jusbygget) Bergen

JUSS FADDERFEST I FJØSET 17.08: Anbefalt antrekk: vannfast sminke og tørrdrakt. Temperaturen var 30 grader da vi gikk på scenen og bikka 36 da de siste liflige toner av Final Countdown druknet et sted inne i PA-anlegget. Selvsagt bånn gass når jusstudentene legger hemningene på hylla, raider Fretex og Spar Kjøp og bega seg på årets heiteste turbokonsert!!!! DVD cover for TurbostipendEtterpå var det bare å vri trusene og BH'ene og gi seg ende over for nok en vasstrukken helaften i lag med bergens beste turbopublikum. Vi sees på JVL!

DVD BOOTLEG! Vi lanserer den nye ulovlige bootleg'en vår med konsertopptak på DVD fra Ricks her i Bergen. Vi hadde med oss mange eksemplarer i går kveld til Jusstudentene i Fjøset, men slet litt med distribusjonen. For kr. 100,- kan du få en fritt tilsendt! Send en smektende mail hit:

DVD bootleg har tittel No Sleep til Ole Bulls Plass og inneholder 14 sanger - live, ekte, blodfersk, levende, orginal vare!!

5. august, Festivalteltet Nærbø

Turbo motorstevne
NÆRBØ: Turbostipend spelar opp til dans i festivalteltet på Nærbø fredag 11. august og de lokale heltene får vist hva de kan på luftgitar. Turbokonserten var oppvarming til Nærbø motorstevne som begynte dagen etter, lørdag 12. august.

Selve motorstevnet fikk desverre en fryktelig tragisk slutt da det skjedde en dødsulykke på søndagen hvor en 16 år gammel gutt ble påkjørt og drept.
>> Les oppslag i Stavanger Aftenblad her

 

 

 

 

 

 


Attende til hovudsidane


Dei Homoerotiske sidane er realisert med heftig innstats frå frender og støttespelarar frå både nær og fjern.
Takk til dei som veit det.